Результат торгів станом на 22.02.18: Будліс EXW: 1144.31 (-12.28%) | Техсировина для ВТП сосна EXW: 847.48 (+7.28%) | Техсировина для ВТП тополя EXW: 733.65 (+6.58%) | Пиловник вільха EXW: 953.80 (+37.22%) | Пиловник мл EXW: 769.28 (-1.19%) | Пиловник клен EXW: 1454.00 (+1.14%) | Пиловник осика EXW: 791.20 (+6.06%) | Пиловник ясен EXW: 2827.42 (-21.58%) | Пиловник сосна EXW: 1379.30 (+1.92%) | Підтоварник сосна EXW: 1030.57 (+14.25%) | Пиловник дуб (підпар) EXW: 5192.31 (-14.36%) | Пиловник тополя EXW: 436.80 (-16.77%) | Пиловник тл EXW: 1102.80 (+19.35%) | Пиловник дуб EXW: 7874.49 (+25.11%) | Сировина для кріпильних робіт EXW: 866.73 (+23.92%) | Техсировина для ВТП мл EXW: 479.70 (-14.58%) | Техсировина для ВТП ясен EXW: 2080.71 (+48.78%) | Техсировина для ВТП вільха EXW: 461.14 (+37.24%) | Техсировина для ВМП клен EXW: 600.00 (+66.67%) | Техсировина для ВТП клен EXW: 106.91 (-90.74%) | Техсировина для ВМП граб EXW: 600.00 (+66.67%) |

До уваги учасників ринку енергоресурсів!

У зв'язку з намаганнями ПАТ "Укрнафта" дестабілізувати процес реалізації нафти сирої, газового конденсату власного видобутку та скрпаленого газу, в т.ч. для потреб населення  та спекуляціями щодо правомірності організації та проведення відповідних аукціонів, що виникають навколо ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва від 22.08.2014 р. у справі № 826/10456/14,  Українською універсальною біржею був отриманий юридичний висковок щодо юридичних наслідків вказаної ухвали: "ухвала Окружного адміністративного суду м. Києва про забезпечення адміністративного позову від 22 липня 2014 року не тягне за собою юридичних наслідків у вигляді обов'язку вчинити дії або утриматись від них в контексті виконання Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України № 463 від 20 червня 2014 року, тобто не встановлює конкретних заборон або обмежень у діяльності осіб, щодо яких видано даний наказ".

Крім того, ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва про відмову щодо вжиття заходів забезпечення позову від 13.08.2014 р. у справі № 826/10456/14 у задоволенні клопотання про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову шляхом заборони Міністерству енергетики та вугільної промисловості України, Українській універсальній біржі та будь-яким іншим третім особам вчиняти будь-які дії, спрямовані на виконання укладених на підставі Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 20.06.2014 р. № 463 «Про результати конкурсу» договорів на організацію та проведення аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку, скрапленого газу, у тому числі спеціалізованих аукціонів з продажу скрапленого газу для потреб населення, також було відмовлено.

Тобто,  проводення зазначених аукціонів Українською універсальною біржею є легітимним та відповідає нормам чинного законодавства України.
Довідка

Українська універсальна біржа  заснована 7 жовтня 1997 року з метою прийняття активної  участі в ринковій трансформації економіки України та є однією із перших професійних організацій в Україні, яка почала  займатися наданням повного спектру біржових послуг.

УУБ  постійно займає передові місця щодо об'ємів реалізованої вугільної та сільсько-господарської продукції, необробленної деревени, нафти сирої, газового конденсату та скрапленого газу.

Відповідно до інформації Державного комітету статистики України «Про діяльність бірж України» в 2008-2009 роках УУБ займала перше місце за обсягами об'ємів торгів та була першою у рейтингу Акредитованих Мінагрополітики товарних бірж за вартістю укладених угод на сільськогосподарську продукцію, продукти її переробки та продовольство.

Разом з тим, з 2012 року УУБ є однією з 4 бірж, які уповноважені Мінекономрозвитку проведення електронних біржових торгів з реалізації вугільної продукції згідно результату відповідного конкурсу.

УУБ має у своєму розпорядженні та успішно використовує Електронну торгову систему. Електронна торгова система УУБ розроблена у відповідності до світового досвіду та чинного законодавства України. Найближчим часом УУБ планує стати активним учасником міжнародного товарного біржового ринку та суттєво збільшити обсяги укладених угод, особливо в аграрному й паливно-енергетичному секторах.

На даний момент продовжується побудова регіональної мережі філій УУБ, наша установа вже представлена в основних економічно розвинених регіонах України: Київ, Дніпропетровськ, Запоріжжя,  Кременчук, Одеса, Полтава, Суми, Харків, Херсон та має велику кількість представництв.

Українська універсальна біржа завдяки розгалуженій сітці та мобільності має можливість надати послуги з незалежної оцінки майна, організувати та провести біржові й відкриті торги (аукціони) з продажу майна, кваліфіковано надати консультації з зазначених питань в будь-якому місті України.

УУБ є членом Асоціації “Союз бірж України”, Асоціації “Біржові та електронні майданчики” та Міжбіржового електронного союзу.